Headerbild

Utmanaren

Utmanaren är en tävlingsform för nybörjare och genomförs i föreningens regi.  Simförbundets tävlingsregler tillämpas i sin helhet med undantaget att inga diskvalifikationer genomförs på Pokal 1. Däremot så noteras regelbrott som tävlingsledaren och/eller tränaren går igenom med simmaren efter loppet.

 Alla deltagare tävlar mot sig själva och sina egna tider. För varje distans finns det utsatta stipulationstider i nivåerna brons, silver och guld. Då ett bronskrav har uppnåtts erhåller simmaren ett bronsklistermärke att sätta på sitt Utmanarbevis. Därefter är silverkravet nästa mål och till sist guldkravet.

Tävlingen är indelad i tre nivåer, pokal 1 (liten pokal), pokal 2 (mellanstor pokal) och pokal 3 (stor pokal). På den första nivån simmar barnen 25 meter ryggsim, crawl och bröstsim samt testar fjärilsim. Då guldkraven har uppnåtts för samtliga distanser erhålls pokal 1.

På nästa nivå är distanserna 50 meter ryggsim, crawl och bröstsim, 25 meter fjärilsim och 100 meter medley. Pokal 2 erhålls när minst fyra guldkrav och ett bronskrav har uppnåtts.

På den sista nivån simmas 100 meter ryggsim, crawl, bröstsim, 50 meter fjärilsim och 200 meter medley. När minst fyra guldkrav och ett bronskrav har uppnåtts, erhålls pokal 3.

 

 

Adress

Simklubben Vänersborg c/o Lars Persson Skogsvägen 36 46261 Vänersborg

Kontakt

Tel: E-post: skv.kansli@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Simklubben och simmarna tackar för ert stöd under vårt sponsorsim 2023

Simklubben har idag ett samarbete med Larssons Swimwear i Frändefors gällande våra klubbkläder.

Simklubben har startat ett samarbete med Länsförsäkringar Älvsborg

Gör som simmarna i tävlingsgruppen, träna hos Nordic Wellness

Spelar du hos Svenska Spel, välj oss i Gräsroten

Om du spelar Bingolotto, köp den via bildlänken så stödjer du SKV

Som medlem får ni 20% om ni uppger klubbens namn vid köp hos Flügger Vänersborg